ACTE DE LLIURAMENT

Acte lliurament 2017 – José Luis Gallego

El passat dijous 27 d’abril de 2017 vàrem celebrar l’acte de lliurament de premis de la dinovena edició del Premi Literari Internacional St. Paul’s.

La presidència de l’acte d’enguany va correspondre a José Luis Gallego. Considerat una de les 10 persones més influents d’Espanya en temes relacionats amb el medi ambient, és periodista i escriptor. Ha publicat més de 20 llibres de divulgació ambiental, molts dels quals dirigits al públic infantil i juvenil.

En José Luis va revelar-nos en la seva xerrada com la literatura va ser una de les taules de salvació que li van permetre superar l’avorriment del barri obrer de la Barcelona de la seva infantesa, apropant-lo a mons i realitats insospitats.

Els llibres van endinsar-lo a la natura i la vida salvatge. De seguida va adonar-se que allò era el que el feia vibrar, allò era el que l’apassionava. Va aprofundir, a través dels llibres, en les biografies dels que es convertirien en els seus referents: Félix Rodríguez de la Fuente, David Attenborough, Jacques Cousteau, etc. I mica en mica, a poc a poc, sense ni adonar-se’n, José Luis Gallego es va anar convertint en un d’ells.

Ara és ell que inspira les futures generacions a tenir cura del nostre meravellós planeta.

Fa molts anys, a través de la literatura, José Luis Gallego va emergir d’un origen humil i es va exposar a una realitat desconeguda i apassionant. Una realitat que el va transformar. Actualment, mitjançant les lletres: les dels guions dels seus programes de ràdio,  les dels seus llibres, les dels seus articles i les de les incomptables xerrades i conferències que duu a terme; inspira i transforma les realitats de tants d’altres.

Un magnífic exemple de la importància de l’expressió escrita. Un extraordinari al·licient que ens esperona a continuar apostant per un Premi Literari que precisament cerca, com a únic objectiu, escampar el cuquet literari entre els alumnes de l’escola i el joves de món.

Ens apropem a la 20a edició, molts anys d’il·lusió i esforços compartits que tindran al 2018-19 una celebració ben especial, perquè els membres del Comitè Organitzador estem ben decidits a fer-la ben grossa… i us hi convidem a tots!

UN INSTRUMENT
PER POTENCIAR LA
LITERATURA ENTRE
ELS NOSTRES
ALUMNES I ENTRE ELS
JOVES DE TOT EL MÓN