Treballem proactivament per a la seguretat

Treballem proactivament per a la seguretat

Com és habitual cada curs, aquest 2015-16 tenim previst realitzar dos simulacres d’evacuació de les nostres instal·lacions.

El primer el vàrem dur a terme el passat dimarts 13 d’octubre. Vam evacuar tots els edificis de St. Paul’s per tal que tots els nouvinguts -nous alumnes i nou personal de l’escola-, aprenguin la forma de procedir i els recorreguts d’evacuació.

El segon, que es realitzarà entre març i abril de 2016, simularà un incendi en un punt concret d’un dels nostres edificis. Estudiarem a fons la casuística que es generi: com usa el personal les rutes alternatives davant el fet que algunes de les rutes habituals estaran inhabilitades, quina és l’actuació de “les escombres” (el personal encarregat de verificar, planta per planta, que les portes i finestres quedin tancades i, sobretot, que no quedi ningú a l’edifici), l’actuació de l’equip de primera intervenció (els bombers de l’escola), el recompte d’alumnes al punt de trobada, etc.

Aquestes pràctiques ens serveixen per observar el comportament general del col·lectiu St. Paul’s i ens permeten corregir els error detectats i millorar els procediments establerts. Busquem entrar en una espiral de millora contínua que té com a objectiu garantir la màxima seguretat dels nostres alumnes i personal en cas que es declarés una emergència.

Tot plegat queda recollit i regulat en el nostre Pla d’Autoprotecció (PAU).

D’altra banda, els fem saber que durant l’estiu 2015 hem procedit a millorar els sistemes de prevenció i extinció d’incendis de l’escola:

  • Hem instal·lat una nova alarma contra incendis als Edificis 1 i 2.
  • Hem sectoritzat amb portes RF (Resistència al Foc) l’escala interior de l’Edifici 1, de manera que millorem la seguretat en una hipotètica evacuació de les aules d’art i música de primària.
  • Hem instal·lat un sistema d’extinció automàtica a les campanes extractores de la cuina.

En síntesi, seguim treballant per tal de millorar els sistemes de detecció i extinció d’incendis de St. Paul’s i, alhora, utilitzem els simulacres entrenant-nos per si algun dia ens haguéssim d’enfrontar a una emergència.

Treballem proactivament per a la seguretat dels nostres alumnes i el nostre personal.

David Gabaldon

Subdirector    ¡Summer School 2024 está completo, esperamos veros de nuevo el año que viene!