PREMI LITERARI ST. PAUL’S ACTE LLIURAMENT 2015 – CARE SANTOS

PREMI LITERARI ST. PAUL’S ACTE LLIURAMENT 2015 – CARE SANTOS

El passat dijous 16 d’abril de 2015 vam celebrar l’acte de lliurament de premis de la divuitena edició del Premi Literari Internacional St. Paul’s.

La presidència de l’acte d’enguany va correspondre a Care Santos, periodista i escriptora que ha publicat set novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i nens. Entre els diversos premis amb què ha estat guardonada destaquem el Ramon Llull 2014 per Desig de Xocolata i el Premi Edebé 2015 per Mentida.

 

La seva xerrada va ser d’allò més inspiradora per als finalistes perquè els va explicar com ella mateixa, uns quants anys enrere, quan en tenia 14, va estar asseguda en un acte com el d’ahir, tot esperant, nerviosa, el veredicte d’un jurat que la va escollir guanyadora d’un concurs literari organitzat a la seva escola.

 

I els va dir que aquell primer premi encara avui és per a ella el més important, del que en guarda millor record. És el que va fer que s’adonés que sí, que era possible dedicar-se al que sempre havia estat la seva passió, el que la va impulsar a perseguir el seu somni.

 

Imagineu-vos quin efecte en els nostres 45 finalistes! Tots es van visualitzar d’aquí a 25 anys sent escriptors de prestigi, amb el Ramon Llull a la prestatgeria de casa i damunt d’un escenari fent una xerrada a un conjunt de nois i noies apassionats per les lletres.

 

Perquè la Care és l’exemple que ells podran seguir…

 

Enguany 704 joves han participat en el Premi, més que mai, de més de 14 països, amb finalistes d’Escòcia, Anglaterra, Índia, Argentina, Angola i Uganda.

 

I res ens pot fer més feliços, cap xerrada pot ser més adient. La Care va contribuir amb el seu testimoni a fer créixer les ganes d’escriure als nostres alumnes i als joves del món. Això és exactament el que, des de fa tants anys, pretenem amb l’organització del nostre Premi Literari Internacional St. Paul’s.