Nova furgoneta elèctrica

Nova furgoneta elèctrica

Enguany estem elaborant el nou St. Paul’s Pla Estratègic 2021-2025, que ha de marcar les línies d’actuació essencials per continuar fent de St. Paul’s School la millor escola de Barcelona, aquest és el nostre objectiu. Ambiciós, ho sabem, però no per difícil deixarem de treballar per aconseguir-lo, de fet, el repte ens motiva!

Immersos com estem en una societat en constant i accelerat canvi, cal mantenir-nos molt atents per identificar allò que és rellevant i incorporar-ho al nostre projecte. Es fa visible, sens dubte, un nou eix mediambiental que haurà de guanyar protagonisme a l’escola a tots els nivells: acadèmic, organitzatiu, comunicatiu, etc.

El canvi climàtic és avui una realitat científicament indiscutible. Estem apropant-nos perillosament a un punt de no retorn i cal que emprenguem plegats accions encarades a reconduir la situació.

Les noves generacions, representades a l’escola pels nostres alumes, han de prendre consciència, ajudats pel disseny del nostre currículum, de que és hora ja d’actuar.

Educar es pot educar de moltes maneres, però res és més efectiu, més congruent i més eloqüent que educar amb l’exemple. I St. Paul’s School vol ser exemple del canvi que volem veure al món.

Avui destaquem l’adquisició i posada en funcionament d’una nova furgoneta elèctrica, que substitueix l’antic vehicle dièsel, estalviant emissions de CO2,  SO2 i NOx a l’atmosfera de la nostra ciutat.

Les plaques solars del nou Edifici 5 carreguen les bateries de la furgoneta, una opció sostenible que ens marca el camí.

El futur de la nostra comunitat dependrà de la suma d’infinitat de petits gests dels membres que la configurem, els poders públics tenen un impacte evident al definir les polítiques ambientals, però els ciutadans podem també contribuir de manera decidida amb les nostres accions.

‘There is no Planet B’, St. Paul’s ja s’ha posat en marxa, s’hi apunten?

 

David Gabaldon

Subdirector