St. Paul’s a Biocultura

St. Paul’s a Biocultura

El passat 14 de maig, St. Paul’s va ser present a Biocultura en una jornada tècnica organitzada per la Unitat d’Assessorament Rural i Innovació Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, celebrada al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Biocultura és la Fira de productes ecològics i consum responsable, és una trobada de caràcter internacional que se situa entre les dues més importants d’aquestes característiques que se celebren a Europa.

La jornada tècnica tenia com a objectiu parlar sobre la introducció del consum d’aliments ecològics a les escoles, els seus beneficis sobre els infants i joves, i la seva relació directa amb l’obtenció d’una dieta sana i equilibrada. I, d’altra banda, la relació amb els efectes decisius sobre el desenvolupament rural, ja que representa una demanda fixa de productes locals produïts dins del respecte del medi ambient i les persones.

Al llarg del matí es va parlar sobre què són els aliments ecològics, es va presentar el llibre A taula! Manual per a la introducció d’aliments ecològics i de proximitat a les escoles i el vídeo Aprendre a menjar, aprendre a viure.

La participació de St. Paul’s School va consistir a explicar la nostra experiència en la utilització de productes d’origen ecològic en el menú escolar. En resum:

  • Els motius que ens han portat a comprometre’ns amb aquest tipus de productes
  • La nostra convicció que l’alimentació té una clara influència en la salut
  • Que a St. Paul’s no només s’hi menja, s’ensenya i s’hi aprèn a menjar
  • Que menjar sa no és avorrit!
  • L’evolució exponencial d’ingredients d’origen ecològic al nostre menú
  • Les dificultats que hem viscut amb la introducció d’aquest tipus de productes
  • La necessitat que l’administració legisli i faciliti la certificació dels menjadors escolars ecològics.

Al finalitzar la nostra intervenció, es va obrir un torn de preguntes molt animat i enriquidor en què el públic assistent va poder demanar-nos tot allò que els interessava de la nostra experiència.

Poques escoles de la dimensió de la nostra han fet una pas tan decidit en favor d’aquest tipus de productes. 850 menús diaris cuinats amb aliments d’origen ecològic que persegueixen donar la màxima qualitat alimentària als nostres alumnes i personal.

A l’acabar la jornada tècnica, ens vàrem poder quedar a Biocultura per fer un dinar sa i bo, tot passejant pels diferents estants i fent contactes amb productors i distribuïdors per continuar ampliant la llista de productes d’origen ecològic del menú.

Anem fent camí mentre esperem que l’administració reguli la concessió de la certificació de menjador escolar ecològic. Serem els primers a fer cua per aconseguir-la!

Marc Esteve

Cap de CuinaSport Camp 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!

Summer School 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!