PREMI LITERARI INTERNACIONAL ST. PAUL’S 2012

PREMI LITERARI INTERNACIONAL ST. PAUL’S 2012

El passat dijous 19 d’abril de 2012 vam celebrar l’acte de lliurament de premis de la quinzena edició del Premi Literari Internacional St. Paul’s.

Enguany va presidir l’acte Paolo Coelho, un dels escriptors més llegits de tot el món amb més de 150 milions de llibres venuts, traduïts a 71 llengües.

La xerrada que ens va oferir el Sr. Coelho va ser molt inspiradora.

Va començar explicant la seva experiència remuntant-se a la seva joventut, època en  què escrivia expressant el seu món interior però amagant-lo als altres per vergonya i per por al ridícul.

Ens va fer riure a tots quan ens va comentar que, un dia, la seva germana va recuperar de les escombraries un conte que ell havia escrit i llençat. El va presentar a un concurs literari i va guanyar-ne el primer premi.

Finalment va relatar com, vora els 40 anys, després d’haver passat per un període difícil  just havent acabat el Camí de Santiago, va decidir trencar amb les barreres, els prejudicis i els “consells” familiars que sempre el volien apartar de la literatura i apropar-lo a l’enginyeria.

Després d’un procés de profunda introspecció, va decidir convertir-se en escriptor. Va optar per perseguir el seu somni, ben conscient dels riscos que tot somni comporta, però segur que val la pena assumir-los a canvi d’una vida plena de sentit.

Enguany hem tingut 527 contes participants procedents de 18 països, amb finalistes d’Espanya, Anglaterra, Escòcia, Mèxic, Egipte, Perú, Vietnam, Estats Units i Pakistan.

Un Premi Literari Internacional St. Paul’s que, any rere any, constitueix una oportunitat per obrir-se al món, per expressar-se a través de la literatura, per posar el més íntim a l’abast dels altres, i compartir-ho en tres llengües.

Un Premi Literari Internacional St. Paul’s que apropa escriptors de prestigi internacional als nostres alumnes i a la resta de finalistes, mostrant-los la potència del fet literari, l’ancestral desig i necessitat d’explicar històries als altres, la màgia de la comunicació escrita.

Un Premi Literari Internacional St. Paul’s que té com a objectiu potenciar la literatura entre els nostres alumnes i els joves de tot el món. I ho aconsegueix.Sport Camp 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!

Summer School 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!