El paper del menjar ecològic en la nutrició infantil i adolescent: Un enfocament sostenible.

El paper del menjar ecològic en la nutrició infantil i adolescent: Un enfocament sostenible.

El papel de la comida ecológica en la nutrición infantil y adolescente: Un enfoque sostenible.

“L’ús de productes ecològics té un impacte positiu en el medi ambient i fomenta un estil de vida més sostenible.”

La nutrició és fonamental en totes les etapes de la vida, però en la infància i l’adolescència adquireix una importància especial. En aquesta etapa, el cos és en ple desenvolupament i necessita una alimentació equilibrada i adequada per poder créixer i desenvolupar-se correctament. Una bona alimentació és essencial per prevenir malalties i mantenir una bona salut al llarg de tota la vida. En aquest sentit, l’ús de productes d’origen ecològic pot marcar una diferència important en la salut dels nens i adolescents.

A St. Paul’s School, el menjar ecològic juga un paper fonamental en el nostre compromís amb la sostenibilitat i la salut. En el moment de proporcionar opcions de menjar ecològic, promovem pràctiques alimentàries sostenibles i fem que els alumnes prenguin consciència sobre la importància de prendre decisions responsables en relació amb l’alimentació i el medi ambient.

Què és el menjar ecològic?

Els productes d’origen ecològic són aquells que eviten l’ús de transgènics i que s’han produït sense la utilització de pesticides, herbicides o altres productes químics que poden ser perjudicials per a la salut. A més, s’ha demostrat que els productes ecològics contenen majors quantitats de nutrients que els productes convencionals. Aquests nutrients són essencials per al correcte desenvolupament de l’organisme, especialment durant la infància i l’adolescència.

La ingesta de fruites, verdures i hortalisses és essencial en una dieta saludable, ja que aporten vitamines, minerals i fibra. Els productes ecològics tenen una major concentració d’aquests nutrients, la qual cosa els fa especialment recomanables per als nens i adolescents en ple creixement.  

Un altre aspecte important és el consum de proteïnes. Els productes ecològics d’origen animal (com la carn i els ous) tenen una major qualitat nutricional i un menor contingut de greixos saturats i colesterol que els productes convencionals. Per tant, el consum d’aquests productes pot tenir un impacte positiu en la salut dels nens i adolescents.

El peix és ecològic?

Els peixos que viuen al mar de forma salvatge no es poden controlar de cap manera i, per tant, no es pot afirmar que compleixin els criteris englobats dins dels requisits d’etiquetatge. És per això que, quan comprem salmó salvatge, mai porta el segell ecològic.

L’ús de peix sostenible es refereix a la pràctica de capturar, cultivar i consumir peixos d’una manera que garanteixi la conservació i protecció dels recursos marins a llarg termini i promogui l’equitat social i econòmica en les comunitats pesqueres.

Amb la gestió que realitzem a St. Paul’s, aconseguim un acord amb els diferents productors i d’aquesta manera donem suport a les empreses locals i a la seva economia circular. Realitzant la compra de producte de temporada, ajudem a reduir la petjada de carboni, ja que només hi ha el transport de productes sense càmeres de conservació o emmagatzematge per a llargues temporades com succeeix amb els productes fora de temporada. A St. Paul’s, creiem fermament en la importància del menjar ecològic per promoure la sostenibilitat i el benestar tant dels nostres alumnes com del medi ambient.    Summer School 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!