Youth and Technology Use: Challenges and Opportunities

Youth and Technology Use: Challenges and Opportunities

 

Youth and Technology Use: Challenges and Opportunities

 

Us convidem a la propera sessió de St. Paul’s Talks amb la Dra. Tammy Chang, investigadora de serveis de salut i metgessa de família, el proper 6 de juny.”

L’adolescència és una etapa de la vida marcada per molts canvis i reptes, i un dels aspectes més importants que es veuen afectats durant aquesta fase és el desenvolupament del cervell. Durant l’adolescència, el cervell experimenta transformacions significatives que poden influir en el benestar emocional i les interaccions socials. 

El cervell adolescent és un paisatge fascinant de creixement i canvis. La investigació científica ha revelat que, durant aquesta etapa, el cervell experimenta un procés conegut com a “eliminació sinàptica”. Aquest procés implica eliminar les connexions neuronals innecessàries mentre es reforcen i es refinen les connexions essencials. El còrtex prefrontal (responsable de la presa de decisions, el control dels impulsos i la regulació emocional) encara s’està desenvolupant durant l’adolescència. Això explica en part la reactivitat emocional intensificada i el comportament impulsiu que sovint s’observa en joves de 12 a 18 anys. 

El sentiment de solitud és una altra característica d’aquesta etapa. Sentir-se sols els fa més vulnerables a una multitud de factors com els canvis hormonals, les pressions socials, l’estrès acadèmic o el desenvolupament de la identitat personal. La necessitat d’acceptació dels companys, juntament amb la por al rebuig, pot intensificar els sentiments de solitud, i aquest fet pot conduir a possibles problemes com la depressió, l’ansietat o l’aïllament. 

La tecnologia també juga un paper important en la vida dels adolescents. Davant de l’ús acadèmic dels dispositius digitals i malgrat l’ensenyament i comprensió adequada dels nombrosos beneficis com un accés fàcil a la informació i una major connectivitat, que es treballa tant des del col·legi, també presenta reptes. L’ús excessiu de les xarxes socials s’ha relacionat amb un augment en els sentiments de solitud. L’exposició constant a les escenes de la vida dels altres que es destaquen curosament pot fomentar comparacions socials irreals, disminució de l’autoestima i un augment dels sentiments d’aïllament, a més dels atacs personals protegits per la impunitat de les xarxes. 

Avançant-nos a les preocupacions de les famílies, hem convidat la Dra. Tammy Chang per aprofundir en els efectes de les xarxes socials, la seva relació amb el descans i el son, amb l’ansietat, la depressió i els problemes d’autoestima. La Dra. Chang és investigador de serveis de salut de la Universitat de Michigan i metge de família en exercici, especialitzat en adolescents, i director de MyVoice, una enquesta a tot el país de joves als Estats Units. 

Inscriviu-vos a la xerrada a través d’aquest enllaç. Sport Camp 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!

Summer School 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!