Entrevista amb Alessandro Carano, fundador de Carano 4 Children

Entrevista amb Alessandro Carano, fundador de Carano 4 Children

Entrevista amb Alessandro Carano, fundador de Carano 4 Children.

Parlem amb Alessandro Carano, fundador i president de la fundació sense ànim de lucre Carano 4 Children. Una organització que busca desenvolupar el potencial dels infants en l’art i la ciència en els temes de clima, igualtat i pau a través de la iniciativa Leonardo4Children i en col·laboració amb diverses organitzacions associades.

Quina és la missió principal de la Fundació Carano? 

La Fundació sense ànim de lucre Carano 4 Children té com a missió ajudar els nens a desenvolupar el seu potencial en habilitats científiques i artístiques, abordant problemes globals clau i donant suport als nens necessitats, particularment orfes, abandonats, hospitalitzats o refugiats, per superar el seu estrès posttraumàtic gràcies als beneficis de l’art i la ciència.

La Fundació Carano 4 Children va ser creada a Brussel·les el 2018, en memòria de Luigi Carano i Erika Ciancaleoni, dos destacats enginyers aeronàutics italians i artistes increïblement creatius. 

Quins són els principals programes o projectes en què la Fundació Carano està actualment involucrada? 

L’activitat principal de la Fundació és la gestió de la iniciativa sense ànim de lucre “Leonardo 4 Children”.

Aquesta iniciativa inclou premis internacionals que representen una mena de “Premi Nobel” per a nens, estimulant la seva creativitat i desenvolupant habilitats artístiques i científiques per abordar problemes globals.

De fet, si Leonardo da Vinci renasqués avui, 500 anys després de la seva mort, no necessitaria resoldre els problemes de descobrir els secrets de la naturalesa i del cos humà, inventar com volar o inventar màquines. Probablement utilitzaria la seva genialitat per resoldre problemes globals i millorar la qualitat de les nostres vides. Encoratgem els nens i joves a desenvolupar la seva creativitat i esdevenir els nous Leonardos del segle XXI.

A través d’esdeveniments i llibres, es recullen fons per donar suport a nens necessitats a través de socis com UNICEF, ONG, fundacions o hospitals.

A més, la fundació lidera un consorci de 5 escoles a tot Europa per desenvolupar una innovadora “Acadèmia Leonardo 4 Children” en els pròxims 2 anys, basada en el projecte Erasmus+ finançat per la Unió Europea. 

Academia Leonardo 4 Children

Com les escoles poden involucrar-se o participar en les seves causes? 

Les escoles són benvingudes a participar en els Premis Leonardo 4 Children i organitzar sessions com tallers o esdeveniments en favor de les seves causes locals, com serà el cas de l’esdeveniment el 29 de setembre a St. Paul’s School.

Ho veiem com un model en què podem proporcionar suport amb el concepte Leonardo 4 Children, adaptat a les necessitats de l’escola local i a projectes benèfics locals, com l’ajuda a nens a les plantes d’oncologia d’hospitals pediàtrics. 

Quins han estat els projectes europeus recents dels quals n’esteu més orgullosos? 

Estem molt orgullosos d’haver aconseguit projectes de cooperació Erasmus+ amb 5 escoles i diverses fundacions com a socis associats. Això ens permetrà crear un mòdul educatiu innovador per a qualsevol escola a Europa per promoure el respecte pel medi ambient, l’acció climàtica i la igualtat a través de la creativitat dels nens i les habilitats artístiques i científiques.

També estem molt orgullosos que s’hagin presentat més de 800 inscripcions en els Premis Leonardo 4 Children des del seu llançament el 2019 amb motiu del 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci, i que més de 4.700 persones hagin assistit a 15 esdeveniments i concerts. 

Leonardo 4 Chilldren projectes Europeus

Què significa per a vostès el concert inaugural? 

Aquest concert és molt important, ja que marca l’inici de l’any escolar per a St. Paul’s School i el llançament dels nous Premis Leonardo 4 Children 2024, que conviden nens de 6 a 12 anys, adolescents de 13 a 18 anys i joves compositors de música de 16 a 30 a utilitzar la seva creativitat i habilitats artístiques i científiques per abordar els problemes del canvi climàtic, la igualtat i la pau.

Estem molt agraïts a St. Paul’s School i als joves músics de la Fundació Conservatori Liceu, la soprano ucraïnesa Marina Krasnova, la Fundació Small i la Fundació Philippe Cousteau per aquest gran exemple de col·laboració en favor de les noves generacions

Alessandro Carano

Per què van triar St. Paul’s com a seu d’aquest important esdeveniment? Què dirien a les famílies que estan considerant assistir-hi?

Juntament amb els nostres socis col·laboradors de molts anys, la Fundació Philippe Cousteau: Unió dels Oceans, vam triar St. Paul’s School perquè vam saber que és una escola molt dinàmica, oberta i activa en la promoció de la cooperació internacional i les iniciatives artístiques i científiques. També promouen joves talents musicals i tenen la sensibilitat per ajudar nens necessitats, la qual cosa ho converteix en un lloc perfecte per a Leonardo 4 Children.

Convidem totes les famílies a unir-s’hi i ajudar a desenvolupar el talent dels seus fills, els quals poden esdevenir els Leonardos del segle XXI i els nous líders responsables d’Europa. 

Tenen plans o noves iniciatives en ment per al futur? 

Planegem replicar la iniciativa en altres escoles i esperem tornar a St. Paul’s en un futur pròxim. També convidem totes les persones a assistir al nostre concert insígnia i cerimònia de premis a Brussel·les el 20 d’octubre i al nostre concert a l’Auditori Liceu de Barcelona el 23 de novembre, amb motiu del Fòrum Mundial de la Pau en col·laboració amb la Fundació de Foment Europeu, el Reial Cercle Artístic de Barcelona i la Fundació Philippe Cousteau.

Es poden mantenir informats i ens poden seguir a les xarxes socials @leonardo4children @carano4children per a més iniciatives! Sport Camp 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!

Summer School 2024 està complet, esperem veure-us de nou l'any que ve!