Educació Social i Projecte Espai Jove de la Fundació Gavina

Educació Social i Projecte Espai Jove de la Fundació Gavina

Espai Jove Fundació Gavina

Amb quilos d’arròs, els joves del Raval no arribaran a volar

La Manar té 21 anys, actualment fa el segon any d’Educació Social a la universitat i, amb un somriure, continua amb el somni de poder sortir de la situació de dificultat econòmica que ha marcat la seva vida i la de la seva família. La seva mare va arribar al Raval des de Pakistan estant embarassada de la Manar. Juntament amb el pare es van instal·lar a un petit pis al barri del Raval, on hi van viure durant tot aquest temps amb la Manar i els seus dos germans, fins fa no gaire quan van ser desnonats. Des d’una pensió que els han proporcionat els Serveis Socials, la Manar continua estudiant i treballant com a monitora per ajudar la seva família i participant al projecte Espai Jove de la Fundació Gavina. Allà, una educadora l’ha acompanyat des dels 16 anys per tal que pugui tirar endavant. 

A Gavina els ajudem amb les necessitats bàsiques, però no n’hi ha prou. Donar quilos d’arròs pot ajudar a menjar uns quants dies, però donar suport a una educació integral, inclusiva i de qualitat per a tots els joves realment pot obrir el camí de les oportunitats per tal que ells mateixos puguin comprar l’arròs que necessitin. 

Abandonament i fracàs escolar

Tenint en compte que l’abandonament i el fracàs escolar són fenòmens que es concentren als barris de rendes més baixes, si realment com a societat volem que la Manar trenqui el cercle de pobresa i l’herència d’exclusió del seu entorn familiar, cal apostar perquè els infants i joves com ella gaudeixin d’una educació de qualitat i puguin arribar als estudis superiors. A dia d’avui, estudiar continua sent un factor molt clar d’ascens social i un camí per construir un futur digne. 

Tal com afirma el professor Tomas Bulat, “Quan es neix pobre, estudiar és el més gran acte de rebel·lia contra el sistema”. 

Què necessitem per tal que l’Espai Jove es mantingui obert al 2024? 

30.000€ per pagar l’educadora que acompanya, orienta, fa seguiment i ajuda a trobar el talent i el camí a cadascun dels 30 joves (que amb més recursos es pot ampliar). 

36.000€ per a beques d’estudi que cobreixin matrícules a estudis superiors, ordinadors i material escolar, transport i roba. 

Sense aquests recursos, els joves de la Fundació Gavina es veuen abocats a situacions d’exclusió, embarassos no desitjats…, repetició infinita de l’exclusió i de la pobresa crònica. Com a societat, no ens ho podem permetre! 

St. Paul’s School amb la Fundació Gavina

El nostre centre col·labora amb la Fundació Gavina des de fa anys participant en accions concretes amb les seves comunitats o fent donacions. Com a educadors, sabem que la formació és possiblement l’oportunitat més gran que es pot donar a la gent jove, especialment si el seu entorn té dificultats. És un plaer ajudar una organització que lluita incansablement contra el fracàs i l’abandonament escolar a través de la formació i les oportunitats.